Opleidingspraktijk

Huisarts-in-opleiding
We willen graag bijdragen aan het opleiden van nieuwe huisartsen en worden zo, ook op deze manier, op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.
In de praktijk werkt als regel één basisarts die de 3-jarige opleiding tot huisarts aan het AMC volgt.

De huisarts-in-opleiding houdt zelfstandig spreekuur waarvan dagelijks een nabespreking plaatsvindt met de huisarts-opleider, dokter Kruisselbrink. We begrijpen dat het soms lastig is voor de patiënt. Het kost soms wat meer tijd. U kunt echter altijd uw voorkeur voor een arts aangeven bij het maken van een afspraak.

Als er een huisarts-in-opleiding is, zal er geen andere opleidingsplaats meer zijn in de praktijk.

Co-assistent 
Soms is er in de praktijk een co-assistent aanwezig van de VU of de UVA. Deze loopt mee met de huisarts of huisarts-in-opleiding. Regelmatig ziet de co-assistent ook zelfstandig patiënten. Na dit consult wordt de patiënt ook nog samen met de huisarts gezien. Helaas is het dit opleidingsjaar niet mogelijk om co-assistenten in onze praktijk te begeleiden.

Medicijnenstudent
Daarnaast krijgen we af en toe bezoek van een medicijnenstudent die de huisartsenstage volgt. Deze student loopt voornamelijk met een van de artsen mee en heeft de opdracht een enkel vraaggesprek met een van onze patiënten te (leren) voeren na uw uitdrukkelijke toestemming.