Hart&vaten spreekuur

Voor patiënten met hart- en vaatziekten is diagnostiek, behandeling en follow-up van risicofactoren belangrijk. We controleren ook patiënten die (nog) geen hart- en vaatziekte hebben, maar wel bekende risicofactoren hebben.

Onze praktijkverpleegkundige heeft een controle-spreekuur. Zij nodigt patiënten jaarlijks uit. Alle consulten worden vanzelfsprekend met de huisarts besproken.

We maken dan vaak gebruik van onze ambulante bloeddrukmeters (bloeddruk thuismeting) en 24 uursbloeddrukregistratie.

 
In verband met verhoogde bloeddruk is het nuttig soms de bloeddrukwaarden in uw thuissituatie en/of over langere tijd te weten i.p.v. een enkele meting bij de praktijkondersteuner of huisarts. U krijgt dan een volledig automatische bloeddrukmeter te leen welke gedurende 24 uur de bloeddruk meet. Hierna levert u de bloeddrukmeter weer in en worden de meetwaarden via de computer berekend. Ook kunnen we een meter uitlenen die handmatig moet worden bediend.


Soms zijn mogelijke hartritmestoornissen lastig te 'vangen' aangezien ze slechts af en toe voelbaar zijn. Om de 'pakkans' te vergroten krijgt u een mini ECG apparaat mee naar huis (een klein hartfilmapparaat) voor 1 week. Na retour ontvangst kunnen we de opgevangen signalen analyseren en bepalen of de geuite klachten inderdaad bij een hartritmestoornis passen of niet.