Mevr. J. Kruisselbrink & Mevr. M. Reus
 menu 

Team

Mw. M.A.V. Reus
Mw. M.A.V. Reus
huisarts

Marian Reus is opgeleid aan de Gemeentelijke Universiteit, later de Universiteit van Amsterdam. Ook de destijds experimentele tweejarige huisartsenopleiding was bij de UvA. Hoewel niet in Amsterdam geboren en getogen voelt ze zich toch Amsterdammer.
Eind 1989, vers klaar van de huisartsopleiding, werkt ze voor het eerst op de Amsteldijk, voor dokter Bob Kole en twee jaar later gedurende een jaar voor dokter Verhoef. 1 Februari 1992 neemt ze de praktijk over en runt ze samen met Claudia de praktijk. In 2003 leidt de samenwerking met José tot een associatie, die altijd nog stand houdt tot tevredenheid van beide partijen.
Marian's belangstelling ligt in de (sociaal)psychiatrische zorg en de huidige ontwikkelingen daarvan. Vandaar haar bemoeienissen met de GGZ werkgroepen bij de HuisartsenKring Amsterdam en de GEZ sinds meer dan tien jaar. Ook onderwijs heeft haar belangstelling,. Vandaar de keuze om mee te werken aan de huisartsenopleiding, wederom van de UvA, sinds 2008.
Marian is getrouwd, heeft twee zoons via haar echtgenoot en een geweldige kleindochter.

 

J. Kruisselbrink
Mw. J.B. Kruisselbrink
huisarts

José Kruisselbrink is mijn naam. Na het VWO in Gorinchem ben ik geneeskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1992 ben ik afgestudeerd als arts.
Hierna heb ik een jaar in Cornwall, UK, gewerkt in een klein streekziekenhuis op de chirurgische en interne afdeling. Na terugkeer ben ik in Amsterdam gaan wonen en heb ± 3 jaar in verschillende ziekenhuizen gewerkt voor verschillende specialismen: Eerste hulp, afdelingen interne geneeskunde, cardiologie en chirurgie.

In 1996 ben ik gestart met de specialisatie huisartsgeneeskunde. Tijdens deze opleiding heb ik gewerkt in huisartspraktijken in Etten-Leur en Amsterdam Zuid-Oost en stages gedaan bij gynaecologie-verloskunde, verpleeghuisgeneeskunde en de verslavingszorg. Vanaf 1999 heb ik als waarnemend huisarts gewerkt en in 2003 ben ik definitief praktijkhouder geworden samen met Marian Reus. Ik ben getrouwd en heb een zoon.

Al mijn opgedane ervaring kan ik goed gebruiken in onze praktijk waar ik iedere dag met plezier aan het werk ga!

 

mw. E.M. Negenborn
Mw. L. Negenborn
huisarts

Lisa Negenborn is sinds september 2017 als vaste waarnemer werkzaam als huisarts in de praktijk. Zij volgde de geneeskunde opleiding en huisartsopleiding aan de Universiteit van Amsterdam. Voor en tijdens de huisartsopleiding deed zij ervaring op als arts bij de interne geneeskunde, spoedeisende hulp, neurologie, psychiatrie en ouderengeneeskunde.  Haar werkdagen hier zijn op de maandag, woensdag en donderdag.

 

C. Rootlieb
Mw. C. Rootlieb
doktersassistente

Mijn naam is Claudia Rootlieb en al 25 jaar werk ik in deze praktijk met enorm veel plezier.
Wat ik vooral erg prettig vind, is de omgang met de mensen, het is fijn om echt een band met mensen op te bouwen.
Ik werk op maandag, dinsdag en vrijdag.
Op maandagmorgen doe ik het diabetesspreekuur op afspraak.
Ik ben getrouwd en heb 2 dochters.

 

Mw. M. van Harskamp
Mw. M. van Harskamp
doktersassistente

Mirjam is in 2009 in onze praktijk komen werken en behaalde in 2010 het diploma doktersassistente. Ze werkt 3 dagen per week.
Vanaf 1988 is ze werkzaam in de gezondheidszorg. Ze heeft o.a. gewerkt in een verzorgingshuis, dak-en thuislozenopvang en in verschillende functies binnen de thuiszorg. Van al deze ervaringen heeft ze nog dagelijks profijt. 
Mirjam woont samen en heeft een dochter.

 

N. Aachaoui
Mw. N. Achaaoui
doktersassistente

Mijn naam is Naima Achaaoui en sinds oktober 2017 als assistent bij huisartsenpraktijk Amsteldijk komen werken. Ik ben enkel op de donderdag werkzaam, andere dagen werk ik ergotherapeut in Amsterdam e.o. Ik heb ervaring opgedaan op het gebied van revalidatie, langdurige zorg en met anderstaligen. Verder heb ik ook gewerkt in diverse huisartsenpraktijken in Amsterdam op oproepbasis.

 

Mw. M. Whelan
POH-S

Helaas is Mary voorlopig afwezig. Tijdelijk zal Lucy Beerepoot het spreekuur voor patienten met astma/copd overnemen. De overige spreekuren worden door de huisartsen overgenomen.

G.-J. Ruisendaal
Men. G-J. Ruisendaal
POH-GGZ

Ik heet Gert-Jaap Ruisendaal en werk vanaf maart 2018 bij HAP Amsteldijk als praktijkondersteuner GGZ.
Sinds mijn 19-de werk ik in de gezondheidszorg; eerst in de gehandicaptensector, later in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Daarnaast heb ik me sinds 2000 verdiept in coaching en persoonlijke ontwikkeling. Vanaf die tijd heb ik hulpverlening en coaching gecombineerd. De coaching betrof vooral teams en teamleden in dienstverlenende beroepen en mensen met ervaringsdeskundigheid in de GGZ.

In 2015 heb ik de overstap gemaakt naar de huisartsenzorg en heb ik bij InHolland in Amsterdam de post-hbo opleiding POH-GGZ afgerond.

Ik vind het een goede ontwikkeling dat patiënten met psychische klachten laagdrempelig in hun eigen huisartspraktijk terecht kunnen voor hulp. Het leuke van mijn werk vind ik de diversiteit van de patiënten en hun hulpvragen. Het contact met patiënten staat voor mij voorop. Sommige patiënten zie ik 1 of 2 keer, anderen gedurende een langere periode. Passend bij de situatie en hulpvraag van de patiënt.
Ik ben getrouwd en woon met mijn vrouw in Hilversum.

 

huisarts-in-opleiding
Mw. S. Krausz
arts-in-opleiding-tot-specialist

Sarah Krausz is in 2005 afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Amsterdam. In 2017 heeft zij haar opleiding tot internist in het AMC afgerond en in 2013 is zij gepromoveerd binnen de interne geneeskunde. Sinds september 2018 is zij begonnen met de opleiding tot huisarts, eveneens aan de Universiteit van Amsterdam. Het komende jaar, tot september 2019, zal zij op maandag, dinsdag en vrijdag spreekuur doen in de praktijk. Sarah is getrouwd en heeft  twee dochters van 7 en 9 jaar.