Mevr. J. Kruisselbrink & Mevr. M. Reus
 menu 

Team

Mw. M.A.V. Reus
Mw. M.A.V. Reus
huisarts

Ik ben Marian Reus. Opgeleid aan de Gemeentelijke Universiteit, later de Universiteit van Amsterdam. Ook de destijds experimentele tweejarige huisartsenopleiding was bij de UvA. Hoewel niet in Amsterdam geboren en getogen voel ik me toch Amsterdammer.
Eind 1989, vers klaar van de huisartsopleiding, werkte ik voor het eerst op de Amsteldijk, voor dokter Bob Kole en twee jaar later gedurende een jaar voor dokter Verhoef. 1 Februari 1992 neem ik de praktijk over en runde ik samen met Claudia de praktijk. In 2003 leidt de samenwerking met José tot een associatie, die altijd nog stand houdt tot tevredenheid van beide partijen.
Mijn belangstelling ligt in de (sociaal)psychiatrische zorg en de huidige ontwikkelingen daarvan. Vandaar mijn bemoeienissen met de GGZ werkgroepen bij de HuisartsenKring Amsterdam en de GEZ sinds meer dan tien jaar. Ook onderwijs heeft mijn belangstelling. Vandaar de keuze om mee te werken aan de huisartsenopleiding, wederom van de UvA, sinds 2008.
Ik ben getrouwd, heb twee zoons via mijn echtgenoot en een geweldige kleindochter.

 

J. Kruisselbrink
Mw. J.B. Kruisselbrink
huisarts

José Kruisselbrink is mijn naam. Na het VWO in Gorinchem ben ik geneeskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1992 ben ik afgestudeerd als arts.
Hierna heb ik een jaar in Cornwall, UK, gewerkt in een klein streekziekenhuis op de chirurgische en interne afdeling. Na terugkeer ben ik in Amsterdam gaan wonen en heb ± 3 jaar in verschillende ziekenhuizen gewerkt voor verschillende specialismen: Eerste hulp, afdelingen interne geneeskunde, cardiologie en chirurgie.

In 1996 ben ik gestart met de specialisatie huisartsgeneeskunde. Tijdens deze opleiding heb ik gewerkt in huisartspraktijken in Etten-Leur en Amsterdam Zuid-Oost en stages gedaan bij gynaecologie-verloskunde, verpleeghuisgeneeskunde en de verslavingszorg. Vanaf 1999 heb ik als waarnemend huisarts gewerkt en in 2003 ben ik definitief praktijkhouder geworden samen met Marian Reus. Ik ben getrouwd en heb een zoon.

Al mijn opgedane ervaring kan ik goed gebruiken in onze praktijk waar ik iedere dag met plezier aan het werk ga!

 

mw. E.M. Negenborn
Mw. L. Negenborn
huisarts

dr Lisa Negenborn is met zwangerschapsverlof. Na deze periode zal zij helaas niet terugkeren als vaste waarnemer bij onze praktijk.

C. Rootlieb
Mw. C. Rootlieb
doktersassistente

Mijn naam is Claudia Rootlieb en al 25 jaar werk ik in deze praktijk met enorm veel plezier.
Wat ik vooral erg prettig vind, is de omgang met de mensen, het is fijn om echt een band met mensen op te bouwen.
Ik werk op maandag, dinsdag en vrijdag.
Op maandagmorgen doe ik het diabetesspreekuur op afspraak.
Ik ben getrouwd en heb 2 dochters.

 

Mw. M. van Harskamp
Mw. M. van Harskamp
doktersassistente

Mijn naam is Mirjam, ik ben in 2009 in de praktijk komen werken en behaalde in 2010 het diploma doktersassistente. Ik werk 3,5 dagen per week, deels als assistente en deels administratieve taken.
Sinds 1988 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg en heb o.a. gewerkt in een verzorgingshuis, dak-en thuislozenopvang en in verschillende functies binnen de thuiszorg. Van al deze kennis en ervaring heb ik nog regelmatig profijt. 
Ik woon met mijn gezin in Amsterdam.

 

N. Aachaoui
Mw. N. Achaaoui
doktersassistente

Mijn naam is Naima Achaaoui en sinds oktober 2017 als assistent bij huisartsenpraktijk Amsteldijk komen werken. Ik ben enkel op de donderdag werkzaam, andere dagen werk ik ergotherapeut in Amsterdam e.o. Ik heb ervaring opgedaan op het gebied van revalidatie, langdurige zorg en met anderstaligen. Verder heb ik ook gewerkt in diverse huisartsenpraktijken in Amsterdam op oproepbasis.

 

Mw. M. Whelan
POH-S

Mijn naam is Mary Whelan en ik kom oorspronkelijk uit Ierland.
Ik heb in 1988 mijn verpleegkundige opleiding afgerond in Engeland en daarna veel gereisd en gewerkt in o.a Australia, Tanzania en India.
Ik heb jaren op verschillende afdelingen in ziekenhuizen gewerkt. In ontwikkelingslanden heb ik meegeholpen aan projecten voor straatkinderen en vluchtelingen.
Bij aankomst in Nederland besloot ik de MGZ -AGZ opleiding te doen en heb daarna jaren als wijkverpleegkundige gewerkt met veel plezier.
Rond 2002 kwam een grote stroom vluchtelingen Nederland in en heb ik als praktijkverpleegkundige in verschillende asielzoekerscentra gewerkt in de periode 2002 tot 2011.
In 2011 heb ik de post-hbo opleiding POH- Somatiek afgerond en sindsdien gewerkt als POH-S. Ik vind dat de POH-S veel kan betekenen bij patiënten met een chronische ziekte. Ik heb meer tijd om voorlichting te geven over een ziekte en het omgaan daarmee. De zorg wordt in overleg met de patiënt afgestemd.
Mijn spreekuren zijn de volgende:
Hart- en vaatziekten spreekuur, astma/COPD spreekuur, stoppen met roken en ouderenzorg.

Ik woon in prachtig Amsterdam met mijn man en kinderen.

G.-J. Ruisendaal
Men. G-J. Ruisendaal
POH-GGZ

Ik heet Gert-Jaap Ruisendaal en werk vanaf maart 2018 bij HAP Amsteldijk als praktijkondersteuner GGZ.
Sinds mijn 19-de werk ik in de gezondheidszorg; eerst in de gehandicaptensector, later in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Daarnaast heb ik me sinds 2000 verdiept in coaching en persoonlijke ontwikkeling. Vanaf die tijd heb ik hulpverlening en coaching gecombineerd. De coaching betrof vooral teams en teamleden in dienstverlenende beroepen en mensen met ervaringsdeskundigheid in de GGZ.

In 2015 heb ik de overstap gemaakt naar de huisartsenzorg en heb ik bij InHolland in Amsterdam de post-hbo opleiding POH-GGZ afgerond.

Ik vind het een goede ontwikkeling dat patiënten met psychische klachten laagdrempelig in hun eigen huisartspraktijk terecht kunnen voor hulp. Het leuke van mijn werk vind ik de diversiteit van de patiënten en hun hulpvragen. Het contact met patiënten staat voor mij voorop. Sommige patiënten zie ik 1 of 2 keer, anderen gedurende een langere periode. Passend bij de situatie en hulpvraag van de patiënt.
Ik ben getrouwd en woon met mijn vrouw in Hilversum.

 

Dhr. W. Berretty
arts-in-opleiding-tot-specialist

Mijn naam is Wouter Berretty. In 2016 ben ik in Groningen afgestudeerd als arts. Hierna heb ik eerst anderhalf jaar op de spoedeisende hulp in Zwolle gewerkt en daarna anderhalf jaar op de cardiologie hier in het OLVG, locatie West. In september 2019 ben ik begonnen met de opleiding tot huisarts aan het AMC. Gedurende een jaar doe ik voor deze opleiding spreekuur in deze praktijk onder begeleiding van dr. Kruisselbrink en dr. Reus.  
Het kan zijn dat ik u vraag of het goed is als ik het consult opneem met een videorecorder. Dit zal alleen voor onderwijsdoeleinden gebruikt worden.

mw. A. Thieme
huisarts

dr. Agnes Thieme zal per 9 oktober als vaste waarnemer in onze praktijk werken op maan-, woens- en donderdag.