Reizigersspreekuur

In onze praktijk kunt u terecht voor advies en de meest voorkomende vaccinaties.
Het beste is reisvaccinaties 4 tot 6 weken voor vertrek te regelen. De meeste vaccinaties geven dan voldoende bescherming. Enkele vaccinaties moeten langer van te voren gegeven worden. 

Indien u afreist naar gebieden waar infectieziekten voorkomen die men in Nederland niet of nauwelijks tegenkomt loopt u een reëel gezondheidsrisico. Vaak is de medische hulp ook minder toegankelijk dan wij hier gewend zijn. Voor veel gebieden buiten Europa geldt dan ook een advies voor vaccinatie.

Als u via onze praktijk een persoonlijk reisadvies/vaccinaties wilt ontvangen, dient u het reizigersvaccinatieformulier ingevuld bij ons in te dienen. U kunt dan binnen 3 werkdagen een telefoontje van de huisarts verwachten. Deze zal met u bespreken welke vaccinaties nodig zijn en u eventueel recepten voorschrijven. 

De vaccinaties zijn alleen op recept verkrijgbaar en dient u bij uw apotheek kopen.
Naast deze kosten betaalt u bij ons € 25,00 contant voor het reizigersadvies, de recepten en het eventuele injecteren.
In de meeste gevallen worden deze vaccinaties niet vergoed. De kosten voor de vaccinaties kunt u berekenen op de website Medicijnkosten.nl.
Als uw verzekeraar de vaccinaties wel vergoedt, kunt u de rekening zelf bij uw verzekeraar declareren.

Voor meer advies en informatie over de benodigde vaccinaties kunt u terecht op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).